GirlBoss

God tirsdag dere! Idag har jeg fått lukte på en følelse jeg ikke har kjent på lenge, nemlig det å være usikker.

Igår var jeg på langkjøring. Selv om jeg har giret og stått i i månedsvis, var jeg så bevisst på at dette er en av mine svakheter at jeg lot frykten av å dumme meg ut være sentrum. Jeg var usikker og stresset som resulterte i at kjøringen mildt sagt ble dritdårlig. Det gjorde at jeg ble skuffet over mine ferdigheter, sur på megselv og mistet alt selvtillit på kjøringen. Så gjorde jeg det som jeg ofte gjør når jeg trenger litt gode råd – ringte mamma. Blir aldri for gammel for det, nei.. Haha. Uansett, hun minnet meg på at dette kan jeg, at det er mitt ønske om å være “flink” som gjør at jeg setter krokfot på megselv, mister selvtillit og dermed kjører som en potet..

Jeg er ikke usikker som person og har egentlig heller aldri vært det. Så lenge jeg kan huske har jeg gitt litt bæng i hva folk syns og har gjort meg kjent med mine styrker. Etter jeg har blitt eldre og jobbet med det jeg elsker, har erfaringen gitt meg selvsikkerheten, og jeg trenger lite bekreftelse for å kjenne på at jeg er ganske flink (Selv om det er utrolig deilig når man får skryt da :D). I jobben min har jeg nok av utfordringer, men da er det ofte innen et felt jeg allerede kjenner til og da byr det sjelden på større problemer.

Jeg tror at det som skjer når man blir eldre, får mer erfaring, har valgt det man driver med og valgt bort det man ikke er så flink til, gjør at man mister evnen til å ikke være komfortabel i en ny situasjon og kanskje heller ikke søker utfordringer som ligger utenfor denne trygge komfortsonen.

Som 24-åring var alt i feltet jeg skulle begynne i nytt. Da var jeg vant til å være i en lære-posisjon og klar over at jeg ikke var “verdensmester” med en gang, men at ved å øve, ville jeg skaffe meg den erfaringen som skulle bety at jeg kunne det jeg driver med.

I morgen skal jeg sette meg i bilen igjen, prøve å frigjøre meg fra de negative tankene om gårsdagens langkjøring og heller tenke at dette kan jeg og at jeg må øve masse for å oppnå den tryggheten jeg har i andre felt.

Det har jo ikke kommet gratis det heller.

Det gikk nemlig opp for meg at jeg har levd altfor “trygt”, gjort det jeg har visst jeg har vært god på, valgt å ikke gå inn på ting jeg syns virker vanskelig eller skummelt og derfor alltid vært innenfor en komfortsone der selvtilliten er jevnt bra. Jeg tror imidlertid at dersom jeg blir flinkere til å søke utfordringer og å hele tiden lære nye ting, vil dette skape en enda større mestringsfølelse enn det å alltid holde seg innen komfortsonen.

Bildene tok jeg før kjøretimen, men jeg syns de passet så bra. For det er sånn jeg tenker når jeg kler meg. Balanserer noe som er litt lekent, jentete og søtt (24-åringen), med noe som er stramt, representerer selvsikkerhet og modenhet (nåtidens Line). Da gjelder det bare å føre klesfilosofien ut i livet eller.. Hahha. Finding my inner GIRLBOSS!

Ok. Snakkes <3

/ Kjole fra Gina Tricot, jakke fra Lexington, boots fra & Other Stories /

Leave a Reply