My best organizing tips!

Det er nok mange som har lært å mestre dette for lenge siden, noen er så heldige at de er født med et struktur-gen. Jeg imidlertid har brukt mye tid på å lære meg dette med gode rutiner, planlegging og organisering. Ettersom jeg har hundre baller i luften samtidig er det blitt noe som er helt essensielt for meg, både for å øke effektiviteten, produktiviteten, prioritering og det viktigste av alt; unngå stress! Nå setter jeg meg ned hver måned å planlegger de neste 30 dager, hver søndag og planlegger uken, og hver morgen for å planlegge dagen. Dette har gjort at effektiviteten er kommet helt på topp og følelsen jeg får når jeg oppnår målene mine, små eller store er ubetalelig.

Selv er jeg av den gamle skolen og liker best å skrive ting ned med papir og blyant. Jeg har testet en haug av apper og digitale hjelpemidler for å bli bedre på å organisere, men for meg er dette faktisk med på å øke stressnivået. Alarmer som går på telefonen i hytt og gevær, er ikke for meg, hehe. Jeg skvetter og får dårlig samvittighet hver gang den dirrer. Vi (les jeg) har som vane å feilestimere tidsbruk på oppgaver og setter urealistiske dagsmål. Dette fører til konstant dårlig samvittighet i tillegg til en følelse av utilstrekkelighet, som ikke hjelper noen. For eksempel har det hjulpet meg enormt å minke garderoben betraktelig. (Om du er interessert selger jeg klærne mine på Tise @ lilisfashion). Et ryddigere hjem er som vi vet viktig for et ryddig hode..

I måneder har jeg lett land og strand etter hjelpemidler som kalendere og dags planleggere jeg liker, men enten har de ikke vært noe fine, altfor dyre, eller ikke hatt de funksjonene jeg har sett etter. Ettersom det er skolestart, bugner butikkene over av fine planleggere for tiden. Tenkte derfor å tipse om hva jeg kom hjem med etter en kjapp raid i går. Alt dette (utenom Arne Jacobsen planleggeren) fikk jeg for under 300kr!! Tror aldri jeg har vært så fornøyd med mine shopping skills før.

Håper det hjelper noen av dere som føler tiden ikke strekker til, som er konstant stresset for ting dere skal gjøre (og ikke har fått gjort) og har altfor mange ting i hodet på en gang som skaper frustrasjon over å ikke ha oversikt. Jeg har absolutt ikke oppskriften, men for meg er disse hjelpemidlene gull verdt <3

/ Almanakk fra Clas Ohlson, gullpenner fra Tiger, penal fra Clas Ohlson, mobilcover fra H&M, blyant fra et Hotell, ukesplan fra Design Letters/Arne Jacobsen, års kalender fra Tiger, hvit blyant fra Ark, folder fra Nille, notatbok fra Clas Ohlson /

1 Comment

Leave a Reply