Wanted Fall 2017

God morgen dere! Endelig har forkjølelsen avtatt og igår gjorde jeg alvor av samfunnsplikt og tok en tur ned i stemmelokalet påfulgt av en etterlengtet tur i butikker. Som jeg har skrevet om tidligere kribler det i fingrene etter å oppdatere garderoben med nye høstskatter. Etter å ha vært stylist, moteredaktør og blogger i over et tiår har jeg opparbeidet meg en liten rutine på nye kjøp. Det har tatt tid å opparbeide, for ettersom lidenskapen (og jobben min) har bestått av klær, har garderoben “lidd” av dette og vært overfylt til langt over randen med mengder av impulsive bomkjøp.

Som stylist var jobben min å finne klær til fotoshoot og etter å ha fartet rundt i butikker dag ut og dag inn ble jeg nærmest allergisk av å se en klesbutikk (og bæreposer, hehe.) Her er i alle fall mine beste tips for å naile innkjøp som forhåpentlig ikke blir liggende bakerst i skapet etter en gangs bruk.

Ta status av garderoben. Dette forutsetter et visst overblikk (anbefaler deg å selge unna og donere klærne du ikke bruker før du går over på neste punkt 😉

Når du har god oversikt over hva du har er det lettere å se hva du evt. mangler for å få din optimale høstgarderobe.

Lag en inspirasjonsmappe for sesongen. Gjør det på din måte. Jeg har som sagt gjenoppdaget Pintrest, der er det for eksempel lett å finne tilbake neste høst. Før har jeg brukt alt fra mapper på mobilen/desktopen, lagret Instagram bilder eller rett og slett gått helt manuelt og klippet ut fra magasiner.

Når jeg finner inspirasjon begynner jeg automatisk å gå igjennom garderoben i hodet og setter sammen antrekk utifra det jeg har.

Deretter slipper jeg fingrene løs på tastaturet og raser gjennom nettbutikker på let etter interessante plagg som jeg igjen screenshotter, legger i en mappe for så å glemme litt…

Etter å ha latt det ulme litt tar jeg en runde i butikkene. Om du er som meg, vet du at det viktig å ha hatt en god natts søvn, en kaffe og mat innabords sånn at du har overskuddet du trenger for å ta fatt på oppgaven 😛

Ettersom jeg er freelance velger jeg vanligvis å gå når andre er på jobb, og aller helst en mandag eller tirsdag.. (Man er selvfølgelig også allergisk mot for mange mennesker, kø og svette prøverom..

Igår gjorde jeg nettopp dette, og da var det kun kjedebutikker jeg hadde peilet meg inn på da jeg gjorde nett research. Når jeg går i butikken etter å ha gjort forarbeidet har jeg nærmest skylapper på for andre ting. Er jeg ekstra utålmodig, rasker jeg gjerne med meg tingene hjem og prøver på i fred og ro, for så å returnere det jeg ikke liker. (Det er selvfølgelig mye skumlere for man beholder jo ofte litt mer enn man burde).

Igår ble alt prøvet på, halvparten av tingene var ikke slik jeg hadde tenkt, men det meste elsket jeg.

Deretter må man ta seg en pust i bakken og tenke over hva man “trenger”.

Er jeg flink, går turen hjem uten en ting for så å se om jeg fortsatt tenker på plaggene et par uker etterpå. Gjør jeg det er det bare å gønne på, haha.

Dette sparer meg for masse penger og lassevis av klær jeg ikke trenger (man trenger jo strengt tatt ikke en knallrød fuskepels, men du skjønner hva jeg mener 🙂

I går var jeg flink og kom hjem tomhent, men det er fare for jeg ender opp med noen av disse godsakene. (Bildene er forøvrig tatt i prøverommene (derav litt mongo-lys) på Zara og Mango i Stavanger.

Da er det bare å ønske deg happy shopping 😀

Mango (H&M sko og egen bukse)

Mango (egen trench fra Halluber)

Zara

Mango

Mango

Mango

Mango

2 Comments

Leave a Reply